Classic Terrace with Atrium

Darlinghurst, NSW, 2010

Behind the front door of this unassuming, city terrace is a beautiful, light-filled home with rustic furnishings and a few little surprises. Upon entry you are met by a long corridor, high ceilings and era-appropriate decor. Moving through to the living room this location showcases expert styling - whites and neutrals work perfectly in this modern house. Original fireplaces feature in the living room, dining room and bedrooms; each adorned with large mirrors or paintings. Ceiling fans and air-conditioning throughout the house to keep your crew comfortable.

In the dining room a large, wooden china cabinet and drink cart take the vibe right back to the classy, swinging 50s. Through the (wide) double doors you progress into the atrium; aka the goldmine. The star of the show is the glass ceiling, climbing almost 7m into the sky (which you can see through the ceiling, did I mention?). Packed with light, this corridor of surprises is perfect for any editorial or film shoot (I’m thinking The Alchemist). Very difficult to block, but I believe in you. Decorated with loads of rustic shelving containing nick-nacks from all over the world including bowls, candles, wine and trinkets - this area just explodes with character. 

Now you’re so blown away you almost walk right by the kitchen - tucked quietly in the corner, this almost cavernous space is filled with residual light from the atrium. Classic black and white tiles on the splashback with modern fittings and appliances. This kitchen also has the space for an eye-catching,blue, L-shaped couch and bi-fold doors, which lead out to the tropical courtyard. Here you will find a beautiful, tiled, wall fountain and gorgeous, Southeast Asian accents. Rear entry to the yard is possible from an adjacent laneway. 

Upstairs contains 3 spacious, white bedrooms and 2 pristine bathrooms - all borrowing light from the atrium. The third bedroom boasts an attic feel with a sloped roof and windows. 

Please note that full day shoots incur a $300 cleaning fee

 

Parking information:

Timed street parking
 

Additional Information:

Built in: Unknown

Stairs to access door: 2

Property Size: N/A

Power: Yes        

Noise Level: Quiet

Natural Light: Heavy (hard to block)

Parking: Medium


Location Access Notes

Bottom floor is wheelchair accessible

Location Styles

Art Deco
Contemporary
Eclectic
French
Garden
Georgian
Luxury
Scandinavian
Tropical
Upper Class

Location Features

Balcony
Fireplace

Location Rules

Approval is required to move any furniture or artwork
No smoking inside
Protective measures must be taken to ensure floorboards are not damaged

Location Amenities

Air conditioning
Electricity
Emergency Services Nearby
Food nearby
Heating
Iron / Clothing hangers
Kitchen facilities
Mobile coverage
Smoke detectors
Toilets
Vehicle Access

Location Crew Access

Owner will provide access
Loading Data

Do you have an enquiry?

To enquire after this location please sign in or register an account.

Search for your filming location

Search Locations